Bideni sõnul on USA Ukrainaga seoses valmis igasugusteks arenguteks

Copy
President Joe Biden.
President Joe Biden. Foto: Alex Brandon/Scanpix

President Joe Biden ütles esmaspäeval, et USA jätkab Ukraina ümber kääriva kriisi lahendamiseks diplomaatiat, kuid hoiatas Venemaad, et Ühendriigid on valmis igasugusteks arenguteks.

«Täna selgitasime ÜRO-s ära Venemaa ohu täieliku olemuse Ukraina suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele, samuti reeglipõhise rahvusvahelise korra põhiprintsiipe,» ütles Biden ovaalkabinetis.

«Me soovitame jätkuvalt kasutada diplomaatiat parima viisina lahenduse leidmiseks, kuid kuna Venemaa jätkab oma vägede koondamist Ukraina ümber, siis oleme valmis, mis ka ei juhtuks,» rääkis president.

Biden hoiatas enne seda Venemaad diplomaatia hülgamise eest.

«Kui Venemaa suhtub siiralt meie mõlema julgeolekuprobleemide lahendamisse dialoogi kaudu, siis jätkavad Ühendriigid ning meie liitlased ja partnerid heas usus,» ütles Biden oma avalduses.

«Kui Venemaa otsustab selle asemel diplomaatia hüljata ja Ukrainat rünnata, kannab Venemaa vastutust ning teda ootavad ees kiired ja rasked tagajärjed,» ütles riigipea.

Valge Maja teatas enne seda, et USA on valmis kehtestama sanktsioonid Vene presidendi Vladimir Putini «siseringile», kui rünnak Ukraina vastu teoks saab.

«Inimesed, kelle oleme määratlenud, kuuluvad Kremli siseringi või on selle lähedal ja mängivad rolli valitsuse otsuste langetamisel,» ütles pressiesindaja Jen Psaki.

«Oleme välja töötanud konkreetsed sanktsioonipaketid nii Venemaa eliidile kui ka nende pereliikmetele,» lisas Psaki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles