Tallinn annab variseva fassaadiga lasteaiale Poska nime

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna 5. lasteaed kannab nüüdsest Jaan Poska nime
Tallinna 5. lasteaed kannab nüüdsest Jaan Poska nime Foto: Tallinna 5. lasteaed

Linnavalitsus kavatseb homsel istungil esitada linnavolikogule ettepaneku nimetada variseva fassaadiga Tallinna 5. lasteaed ümber Jaan Poska lasteaiaks.

Lasteaed asub Kadriorus aadressil J. Pärna 2 ehk umbes 60 meetri kaugusel Gonsiori ja Kuhlbarsi tänava ristmikust.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar avaldas lootust, et ehk kasvab tulevikus sellest ajaloolisest ja hea auraga lasteasutusest nii mõnigi linna- või riigijuht, teatas Raepress.

«Jaan Poska on meile väärikaks eeskujuks kui riigimees ja linnapea, loodetavasti annab ka temanimeline lasteaed oma kasvandikele head eeldused ja loob tugeva aluse edaspidiseks haridus- ja eluteeks,» märkis linnapea.

«Tulenevalt ettepanekust nimetada lasteaed Tallinna Jaan Poska lasteaiaks tuleb ära märkida, et kohati ohtlikult varisev hoone fassaad ei ole austava nimetuse vääriline,» kirjutas aga lasteaia juhataja Helve-Annela Õisma 20. jaanuaril Tallinna haridusameti juhatajale Andres Pajulale.

Tänavu möödub 85 aastat Tallinna 5. Lasteaia avamisest ning see alustas oma tegevust 20. augustil 1924 Constance Poskalt üüritud ruumides asukohaga Poska tänav 6.

Esimestel aastatel oli lasteaias üle saja 3 - 8 aastase lapse. Lastega töötas neli kasvatajat.

1931. aasta septembris valmis lasteaiale arhitekt Herbert Johansoni poolt projekteeritud uus hoone Jakob Pärna tänaval. Lasteaed on töötanud läbi aegade pidevalt, hoolimata sõjategevusest ja riigikorrast ning see on Kopli lasteaia järel vanuselt teine lasteaed Tallinnas.

Käesoleval ajal käib lasteaia viies rühmas 108 last. Lasteaias tegutsevad noorem ja vanem rühm, keskmised rühmad ning liitrühm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles