Kristiines avati Hiina uusaasta saabumise puhul jääskulptuur

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Jääskulptuur Kristiine keskuse ees.
Jääskulptuur Kristiine keskuse ees. Foto: Marek Metslaid

Kristiine keskuse ees avati Hiina uusaasta saabumise puhul veetiigri jääskulptuur, millega kaasneb raha kogumine Tallinna loomaaia kängurute õueala külastustee rajamiseks.

Kristiine linnaosa vanema Jaanus Riibe sõnul on tiiger kolmas Hiina astroloogia 12-aastases looma-aastate tsüklis. «Tiigrid on tihti temperamentsed ja julged, mis toob kaasa sel aastal suuri väljakutseid, kuid kindlasti ka palju edu ja kordaminekuid. Möödunud aastal ilutses samas kohas metallhärja jääskulptuur, see on saanud heaks traditsiooniks, mida linnaosa elanikud igal aastal ootavad. Kui ilmataat lubab, siis see püsib selles kohas pikemat aega ja toob kõigile palju rõõmu ja häid emotsioone,» ütles Riibe.

Veetiigri jääskulptuuri valmistamise eest vastutas Jääskulptuuride Stuudio juhataja Indrek Leht, kelle sõnul selline linnaruumi pidulik kaunistamise vorm on talvekuudel kõige asjakohasem ja keskkonnasõbralikum. «Koostöös skulptor Tiiu Kirsipuuga oleme Eestis jääskulptuure valmistanud ja paigaldanud ligi 25 aastat. Skulptori poolt tuli kavand, meie tegime jääplokke, mis liideti kokku ja seejärel hakati raiuma kuju. Kõik ettevalmistustööd tegime meie töökojas Noblessneris, seejärel transportisime jääskulptuuri kohale ja asetasime kraana abil postamendile,» rääkis Leht.

Foto jääskulptuurist on postitatud Kristiine keskuse Facebooki lehele ja pilti jagades võib igaüks heategevusaktsioonile hoogu anda. «Aastaarvule vastavalt soovib Kristiine Keskus annetada tänavu loomaaiale 2022 eurot kui Facebooki postitus saab 2022 jagamist,» ütles ettevõtte turundus- ja kommunikatsioonijuht Kelly Treu. Esimene jääskulptuur avati heategevuskampaania raames Kristiine Keskuse ees viis aastat tagasi.

Jääskulptuur on linnaelanikele uudistamiseks üleval kuni talvised ilmad seda lubavad. Jäise kaslase mõõdud on 2 x 1,4 meetrit ja see paikneb ühe meetri kõrgusel postamendil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles