Arstide liit: piirangute leevendamise ja vaktsiinipassi kaotamisega tuleks oodata (3)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Õde Põhja-Tallinna Regionaalhaigla (PERH) Covid-osakonnas.
Õde Põhja-Tallinna Regionaalhaigla (PERH) Covid-osakonnas. Foto: Madis Veltman

Ehkki uuest nädalast hakkavad koroonapiirangud järk-järgult leevenema, teatas arstide liit, et nende silmis on veel vara – vähemasti tasuks oodata nakatumise tipu möödumist. 

«Arstide liit on koroonapiirangute järkjärgulise kaotamise poolt, kuid soovitab järgida põhimõtet: tark ei torma. Piirangute leevendamise ja vaktsiinipassi kaotamisega tuleks oodata, kuni nakatumise tipp on möödas ja patsientide hulk haiglates ei suurene,» teatas liit. 

Nakatumiste arv ja haiglaravi vajadus on jätkuvalt tõusuteel ja haiglates on nn pika Covid-19 põdejaid nii tavaosakondades kui intensiivravis. «Perearstid ja kiirabi on üle koormatud. See piirab teiste diagnoosidega patsientide ravivõimalusi,» märgivad arstid. 

Liidu president Jaan Sütt viitab samuti ülekoormusele: «Paljud arstid ja õed on haigestunud, töötajate puudus on terav ja kolleegide koormus nii haiglates kui perearstikeskustes on väga suur,» sõnas ta. 

Arstide liit paneb inimestele südamele, et vaktsineerimine annab kõigi viirusetüvede puhul parima kaitse raske haigestumise eest. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles