KOSMOSEUUDIS Alexa, vii mind Kuule!

Copy
Mis tunne on olla astronaut? Virtuaalassistent Alexa lendab Artemis 1 missiooniga mehitamata lennule ümber Kuu ja kõik soovijad saavad selle lennu kaasa teha. FOTO: Tootja
Mis tunne on olla astronaut? Virtuaalassistent Alexa lendab Artemis 1 missiooniga mehitamata lennule ümber Kuu ja kõik soovijad saavad selle lennu kaasa teha. FOTO: Tootja Foto: tootja

Amazoni virtuaalassistent Alexa on maailmas suur hitt ja leiab aina enam kasutajaid ka meil Eestis. Nüüd on plaanis Alexa võimalusi kasutada mehitamata reisil ümber Kuu.

Amazoni virtuaalassistent Alexa on maailmas suur hitt ja leiab aina enam kasutajaid ka meil Eestis. Ta võimaldab juhtida juba paljusid koduseadmeid häälkäskluste abil: lülitada sisse-välja tulesid või reguleerida valgustustugevust, seadistada küttetingimusi, suhelda arvutiga ja saada vastuseid küsimustele, mida talle esitatakse. Ning nüüd on saabumas uus suur hüpe selle seadme mitte just pikas ajaloos: Alexa lendab Artemis 1 missioonil Lockheed Martini ehitatud NASA kosmoselaeva Orion pardal mehitamata reisile ümber Kuu. Reis on kavas sel aastal.

Tarkvara poolelt lööb kaasa suurfirma Cisco oma Webexi platvormiga. Alexa koos Cisco Webexiga moodustavad olulise osa koostöös Lockheed Martiniga valmiva kaugkosmose helitehnoloogia platvormist Callisto. See katsetab Alexa võimalusi tegutseda ilma otsese internetiühenduseta ja jooksutada Webexi süsteemi, kasutades NASA Deep Space Networki lahendust sadu tuhandeid kilomeetreid Maast eemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles