Vaktsiinikahju kannatajad kahtlevad hüvitamises (7)

Priit Pullerits
Copy
Rohkem kui kahe kümnendi pikkuse koolitajakogemusega Riina Kütt paljajalu Tartus ravimiameti kontori ees. Pärast koroonavaktsiini saamist tekkinud arvukate tervisehäirete üheks tunnuseks on see, et tema jalgadest on kadunud külmatundlikkus.
Rohkem kui kahe kümnendi pikkuse koolitajakogemusega Riina Kütt paljajalu Tartus ravimiameti kontori ees. Pärast koroonavaktsiini saamist tekkinud arvukate tervisehäirete üheks tunnuseks on see, et tema jalgadest on kadunud külmatundlikkus. Foto: Margus Ansu

Juba pool aastat pole Eesti aasta koolitaja 2021 Riina Kütt saanud tavapärast elu elada ega tööd teha. Tervis ei luba.

Tervis läks käest mullu juulis päev pärast Pfizeri vaktsiinisüsti. Tekkis torkiv-kõrvetav valu süstitud kätte, nädala pärast ka teise kätte ja jalgadesse, sealt edasi algasid mitmesugused probleemid üle kogu keha. Detsembris sai ta lõpuks Lääne-Tallinna keskhaiglasse ravile. Ent kaks päeva pärast haiglast koju saamist tulid endised sümptomid tagasi.

Raviarst pakkus esmase oletusena, et tõenäoliselt põhjustas Küti (49) haigusseisundi kümme päeva enne vaktsineerimist põetud nohuhaigus, kuid hilisemas kirjavahetuses möönis, et tegemist võis siiski olla ka koroonavaktsiini kõrvaltoimega. (Ravimiametilt pole Kütt veel hinnangut saanud.)

Kui Kütt, kes on kõrgeima, 8. kutsetaseme koolitaja, nädala algul Postimehele oma käekäigust rääkis, tunnistas ta, et ei saanud eelmisel ööl taas magada – see on juba tavapärane, mitte erand; et silmamunade taga käisid närvisähvatused, mis tekitasid häiriva topeltnägemise; et sõrmed ei saa arvutiklaviatuuri klahvidele hästi pihta; et süda peksab sageli ootamatult kuni 180 lööki minutis; ja et eelmisel nädalal lisandus hingamispeetus, mis sunnib teda aeg-ajalt endale meelde tuletama: «Hinga, Riina, hinga!»

Tagasi üles