FOTOD Meeleavaldusel muutus olukord vägivaldseks: kiirreageerijaid loobiti lumepallidega (89)

Copy

Täna toimus Toompeal järjekordne meeleavaldus, kus inimesed üle Eesti kogunesid protestima koroonapiirangute vastu. Ürituse lõppedes inimesed enam rahumeelsena ei püsinud.

Meeleavaldus algas kell 11 ja ühismeedias kõlanud üleskutsete järgi sooviti Toompeale siseneda suure sõidukite kolonnina. Kaarli puiesteel Vabamu muuseumi juures on aga ees politseibuss, mis sõidukeid mööda ei lase ja soovitab liiklejatel mujale parkida. PPA kinnitas Postimehele, et piirkonda pääsevad autodega vaid kohalikud, riigikogulased ning operatiivsõidukid. Lisaks neile mõistagi ka jalakäijad.

Kuigi sõidukid - mõningate eranditega - Toompeale ei pääse, siis üks auto püüdis ürituse lõpus reegleid siiski rikkuda. Politsei autot aga läbi ei lasknud, mistõttu sai juht vihaseks. Ta keeldus lahkumast, muutus vihaseks ning olukorda pidid lahendama tulema kiirreageerijad, kes panid mehel käed raudu ning püüdsid teda minema toimetada.

Postimehe ajakirjaniku sõnul ärritusid selle peale ka teised osalejad, kes takistasid kiirreageerijate bussi lahkumist, loopides sõiduki ja politseinike vastu lumepalle. 

Kui kiirreageerijad provotseerijaga minema sõitsid, liikusid meeleavaldajad edasi Vabaduse Väljaku vaktsineerimisputka juurde.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja sõnas Postimehele, et üks meesterahvas tõepoolest jaoskonda viidi, sest ta keeldus oma sõidukit liigutamast, mis oli pargitud vastassuunavööndisse. Kõik täpsemad asjaolud on veel selgitamisel. 

Politsei sulges ajutiselt teed

Põhja prefektuur teatas, et politsei sulges ajutiselt Kaarli puiestee Pärnu maantee ristist kuni Toompea tänavaga ristumiseni, kuna meeleavaldajad on parkivate sõidukitega tekitanud ummiku.

Läbi pääses vaid ühistransport.

Meeleavaldajad on tekitanud ummikud.
Meeleavaldajad on tekitanud ummikud. Foto: PPA
Kommentaarid (89)
Copy
Tagasi üles