Terik soovib kiirkorras kaotada Covid-tõendi nõude õues sportimisel (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kultuuriminister Tiit Terik.
Kultuuriminister Tiit Terik. Foto: Tairo Lutter

Kuigi valitsus käis välja esialgse kuupäeva, 21. veebruari, mil koroonapass võiks siseriiklikult kaduda, siis palju kiiremini tuleks üle vaadata piirangute otstarbekus õues sportimisel, leiab kultuuriminister Tiit Terik (KE). «Pole sugugi põhjendatud küsida koroonatõendit ainuüksi selle pärast, kas väliala on piiratud või mitte,» leiab ta.

Terik märgib, et inimeste lahterdamine vaktsineerituse alusel pole enam asjakohane. 

«Hoolimata seni väljakäidud kuupäevadest koroonapassi kaotamise osas peame kiiremas korras piirangute otstarbekuse üle vaatama väljas sportimisel. Pole sugugi põhjendatud küsida koroonatõendit ainuüksi selle pärast, kas väliala on piiratud või mitte,» leiab Tiit Terik. 

«Üha pingelisemas olukorras, kus inimeste vaimse tervise probleemid süvenevad, on oluline muuta sporditegevused inimestele välisõhus kättesaadavaks,» ütles ta. «Loodetavasti leiame üheskoos teadusnõukojaga kiiremas korras lahenduse ning vastav piirang kaob juba lähiajal.»

Valitsusliit leppis kolmapäeva õhtul kokku, et kui haiglaravi vajavate inimeste hulk on madal, kaob koroonapassi kontroll 21. veebruarist. Praegu pääsevad meelelahustusasutusestesse ja spordisaalidesse vaid koroonaviiruse vastu vaktsineeritud inimesed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles