Koroonakompromiss oli valulik mõlemale valitsuserakonnale (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
digitõend
digitõend Foto: Foto: Erik Prozes

Veebruari olulisim kuupäev, mil selgub meie tulevik, on nüüd tänu Reformierakonnale ja Keskerakonnale 17. veebruar. Siis saab selgeks, kas Eestis jätkub riigi sees Covid-19 digitõendi kontrollimine või mitte.

Algusest. Keskerakonna esimees Jüri Ratas ja fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid esitasid teisipäeval Reformierakonnale ultimaatumi, et digitõendid tuleb ära kaotada ning vastuseid oodatakse kolmapäeva õhtuks.

Kolmapäeval hakkasidki Jüri Ratas ja Kaja Kallas teemat arutama. Asjale lähedal seisnud inimeste sõnul oli arutelu pikk. Kella seitsme paiku õhtul tulid erakondade esimehed oma fraktsiooni ja juhatuse juurde ning esitleti kompromisskokkulepet. Ära vormistati kokkulepe veidi enne kella üheksat õhtul. Seejärel teatasid sotsiaalmeedias kokkuleppest nii Ratas kui ka Kallas.

«Meile oli see kuupäev oluline, muidugi oleksime sammu varem teinud, kuid see on koalitsiooni eripära, et kompromiss on mõlemale poolele natukene valus,» lausus Karilaid. Tema sõnul ei saa Keskerakond tegelikult lõpuni aru, miks sai paika just see kuupäev.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles