Tallinnas võtab õpetajate streigist osa üle 3100 inimese

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajad avaldasid mullu oktoobris riigikogu ees meelt, kuid tookord ei võetud neid kuulda.
Õpetajad avaldasid mullu oktoobris riigikogu ees meelt, kuid tookord ei võetud neid kuulda. Foto: Toomas Huik

Reede pärastlõunal olid teatanud märtsis toimuvas streigis osalemisest 3100 inimest Tallinna koolidest ja lasteaedadest.


«Andmed muutuvad kogu aeg ja päris täpset osalejata arvu ei saa praegu öelda. Aga võib üsna kindel olla, et neid tuleb veel tublisti juurde. Täna (reedel) oli haridusasutustes palju koosolekuid ja esmaspäeva hommikul pidi veel olema, kus otsustatakse streigil osalemine,» rääkis Tallinna Haridustöötajate Ametiühingu Liidu esimees Evi Veesaar.

«Käisin just lasteaedade juhatajatele esinemas. Neil oli päris palju küsimusi, et kes streigi ajal ikkagi tööd organiseerib ja nii edasi. Sellepärast ongi kahenädalane etteteatamise aeg, et kõik sellised asjad saaksid paika pandud ja jõuaks ka lastevanematele teatada,» lisas ta.

Üleriigiline õpetajate streik toimub 7.-9. märtsini ning kõigil on vaba valik, kas streigitakse üks, kaks või kolm päeva.

«Eile näiteks teatati, et ühest koolist osaleb 47 õpetajat. Tänaseks on teada, et selles koolis streigivad kolm päeva 53 inimest pluss veel neli inimest kindlasti üks päev ja veel täpsustatakse, kui palju neid juurde tuleb. Aga on ka selliseid koole ja lasteaedu, kust öeldakse näiteks, et kogu kollektiiv, üks päev,» tõi Veesaar näite.

Tallinnas toimub streigi esimesel päeval, 7. märtsil ka miiting Vabaduse väljakul. Veesaare sõnul osalevad sellel Tallinna ja võibolla ka Harjumaa streikivad õpetajad. Kaugemalt ei hakata ilmselt kohale sõitma, sest see läheks lihtsalt liiga kalliks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles