Hinnang meeleavaldusele: rünnak politsei vastu läks üle piiri (39)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Seekordsest meeleavaldusest ega kavandatud marsruudist politseid ei teavitatud, kuid politsei oli üleskutsest teadlik ja nii suunatigi liiklusesse rohkem patrulle.
Seekordsest meeleavaldusest ega kavandatud marsruudist politseid ei teavitatud, kuid politsei oli üleskutsest teadlik ja nii suunatigi liiklusesse rohkem patrulle. Foto: Eero Vabamägi

Koroonapiirangutevastase meeleavalduse kohati vägivaldseks muutumine sunnib küsima, mida peab politsei tegema olukorras, kus ühed üritavad halvata Tallinna liiklust ja teised loobivad korrakaitsjaid lumepallidega.

Siseminister Kristian Jaani (KE) ütles, et politsei käitus neljapäeval taktikaliselt vaoshoitult ja et olukorda arvestades on see väga tähtis. «Jätkuvalt on mingi osa inimesi, kes ootavadki, et politsei ei oleks vaoshoitud,» nentis minister. «Meie politseinikud aga näitasid, kui professionaalsed nad on ja kui hästi suudavad sellistes olukordades rahu säilitada, sest eesmärk on ju ikkagi, et kõik oleks turvaline. See, mida mõned autojuhid sel päeval Tallinnas korraldasid, on aga kindlasti vastutustundetu.»

Jaani kinnitas, et politsei üritab sellistes olukordades eelkõige inimestega suhelda, aga seda on kindlasti lihtsam teha, kui meeleavaldusel on olemas korraldaja ja korrapidajad. Tema sõnul peab politsei olema valmis mitut moodi tegutsema ja sedapuhku saadi sellega hästi hakkama – hoiti ära suuremad ummikud ja mitme piirkonna kinniparkimine. Minister lisas, et kui sõidukid oleksid läinud Toompeale, kus on kitsad tänavad ja kuhu oli kogunenud palju inimesi, võinuks asi lõppeda halvasti, näiteks oleks keegi võinud auto alla jääda ja tekkida muid ohte.

Kommentaarid (39)
Copy
Tagasi üles