Kodude tuleohutusprojekt ja päästjate terviseedendus esialgu jätkuvad

BNS
Copy
Päästja. Foto on illustreeriv.
Päästja. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh

Siseminister Kristian Jaani sõnul õnnestus selleks aastaks siiski veel kombineerida rahastus nii projektile «Kodud tuleohutuks» kui ka päästjate terviseedendusprogrammile Stebby, ent nende projektide kaugem tulevik on jätkuvalt selgusetu.

«Kokkuhoiutegevused pole kunagi lihtsad ning alati jääb okas hinge. Otsuseid tuleb teha kõiki aspekte arvesse võttes, nii palju kui võimalik,» vahendas Keskerakond Kristian Jaani sõnu.

«Ministrina on mind seesmiselt eriliselt närinud päästeameti kaks väga raskelt tulnud otsust – lõpetada jaanuarist «Kodud tuleohutuks»-projekt ning lõpetada teisest kvartalist päästjate terviseedendamise võimalus Stebby keskkonna kaudu. Seda just neile seatud kokkuhoiuülesande raames. Seetõttu olen otsinud võimalusi erinevatelt eelarveridadelt, kuidas siiski nende kahe projektiga jätkata.»

«On hea meel kinnitada, et tänaseks oleme need vahendid selleks aastaks leidnud ning mõlemad projektid jätkuvad. Loodan väga, et see annab lisatõuke ka kohalikele omavalitsustele veelgi aktiivsemalt tulla kaasa "Kodud tuleohutuks"-projektiga, millega on eelnevatel aastatel aidatud ligi 1800 majapidamist. See on kõigi osapoolte huvides,» märkis Jaani.

«Ühtlasi on suur rõõm Stebby jätkumise üle, mis on päästjate seas olnud populaarne ning aitab ka edaspidi hoida vormis nii keha kui vaimu.»

Jaani kinnitusel leiti vajalik raha ainult üheks aastaks ning sedagi mitmete eelarveridade kombineerimisel.

«See pole jätkusuutlik,» kritiseeris Jaani. «Tuleb teha pingutusi, et leida lahendused ka järgmisteks aastateks. Täna on siiski oluline, et «Kodud tuleohutuks» ja Stebby jätkuvad ning aitavad kaasa meie turvalisusele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles