Joodikute kantseldamisega peaks tulevikus tegelema omavalitsus (5)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Joodik.
Joodik. Foto: Jaanus Lensment

Siseministeeriumi arvates ei peaks joodikute kainenema viimisega tegelema politsei, vaid selle töö võiksid enda peale võtta kohalikud omavalitsused. Politsei jääks tegelema vaid agressiivsete purjus inimestega.

Siseministeeriumi vaates ei ole kainenema toimetamine otsene õiguskorra kaitsmine, vaid pigem sotsiaalküsimuste lahendamine. Sotsiaalministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitka osakonna juhataja Henry Timberg ütles, et kohalikud omavalitsused kui esmase hooldelise tegevuse pakkujad on abivajavale inimesele riigi keskvõimust lähemal. Ta selgitas, et alkoholist tingitud probleemidel on sageli juurpõhjus, mis vajab teistsugust sekkumist, et ennetada edasisi tõsisemaid tagajärgi, kus joobes isik võib olla ohtlik nii iseendale kui kaaskodanikele. Timbergi sõnul vajab korduvalt kainenema viidud inimene enamasti abi, mitte karistust või lihtsalt arestimajas hoidmist.

Timberg rääkis, et politsei reageerib ka edaspidi joobes inimestega seotud väljakutsetele. «Kui aga tegemist ei ole agressiivse inimesega ja kohalikul omavalitsusel on võimekus ise joobes inimene tema jaoks turvalisse paika toimetada ning talle ühtlasi eesmärgipärast abi pakkuda, siis tasub seda teha.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles