Eestimaa talv paneb liitlasväed tõsiselt proovile

Copy
Lumiste metsade vahel koostööd harjutades laususid liitlased kui ühest suust, et harjutuste raskeim osa on siinsete talviste ilmaolude trotsimine. Liitlaste ja eestlaste õppus Talvelaager 2022 keskpolügoonil.
 
Lumiste metsade vahel koostööd harjutades laususid liitlased kui ühest suust, et harjutuste raskeim osa on siinsete talviste ilmaolude trotsimine. Liitlaste ja eestlaste õppus Talvelaager 2022 keskpolügoonil.  Foto: Sander Ilvest

Pea 1400 kaitseväelast, kellest lõviosa moodustavad liitlaste lahingugrupi ja Scoutspataljoni sõdurid, võtsid nädalavahetusel osa kaitseväe keskpolügoonil toimuvast õppusest Talvelaager, kus pandi proovile nii vormikandjate endi kui rasketehnika võimed karmides Eesti talveoludes.

Lumiste metsade vahel koostööd harjutades ütlesid liitlased kui ühest suust, et harjutuste raskeim osa ongi siinsete talviste ilmaolude trotsimine.

«Nagu näeme, siis talv, mis meil sel aastal nendes tingimustes sõja pidamise harjutamist võimaldab, on suurepärane,» kiidab 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Andrus Merilo. «Harjutame, kuidas tehnikat kasutada ja kuidas isikliku varustusega hakkama saada.» Liitlastega koos harjutamine annab kolonel Merilo hinnangul võimaluse proovida läbi kõik need protseduurid, mida kasutataks, kui päriselt peaks suuremaks lahinguks minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles