Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ametile otsitakse peadirektorit

Postimees
Copy
TTJA endine peadirektor Kaur Kajak
TTJA endine peadirektor Kaur Kajak Foto: Liis Treimann

Riigisekretär kuulutas välja avaliku konkursi tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) peadirektori ametikohale.

TTJA põhitegevus on ohutusjärelevalve, tururegulatsioon ning seadusest tulenevate kohustuste täitmise kontrollimine kaupade, teenuste, elektroonilise side, sagedushalduse ja meediateenuste, raudteetranspordi, eripädevusnõuetega tööde ning seadmete ja toodete ohutuse, ehitiste, taristu ja energiatõhususe ning tarbijaõiguste valdkonnas.

Ameti peadirektor vastutab ameti pädevusse kuuluvate ülesannete õiguspärase, täpse ja otstarbeka täitmise ning ameti tegevuse tulemuste eest ning tema teenistustähtaeg on 5 aastat.

Kandidaadile esitatavad nõuded:

  • magistrikraad või sellega võrdsustatud haridustase;
  • vähemalt 3-aastane organisatsiooni või struktuurüksuse juhtimiskogemus;
  • inglise keele oskus vähemalt C1 tasemel;
  • kompetentsid vastavalt avaliku teenistuse tippjuhtide kompetentsimudelile (vt. kompetentsimudel). Rõhuasetus järgmistele kompetentsidele: tulemuste saavutaja, väärtuse looja, tööõnne hoidja.

Eelistatud on kandidaat, kellel on:

  • nii avalikus kui ka erasektoris töötamise kogemus;
  • väga head sisulised teadmised ameti tegevusvaldkondade hetkeseisust, siseriiklikest ja rahvusvahelistest arengutrendidest;
  • oskus korraldada koostööd erinevate asutuste, organisatsioonide ja huvigruppide vahel, sh rahvusvahelisel tasandil.

Kandideerimistaotluses tuleb lisaks avaldusele ja CV-le esitada ka kuni 2-leheküljeline essee teemal «Minu eesmärgid õiglase ettevõtluse ja ohutu elukeskkonna kujundajana».

Dokumendid palutakse esitada hiljemalt 28. veebruaril tippjuhtide valikukomisjonile aadressil tippjuhid.riigikantselei.ee. 

Praegune TTJA juht Kajur Kajak asub tööle rahandusministeeriumisse halduspoliitika asekantslerina. TTJA juhiks sai ta mais 2017, ta oli enne sewda TTJAs töötanud alates 2009. aastast peadirektori asetäitja ja tööstusohutuse teenistuse juhina. Tema vastutusvaldkondadeks olid ehitus- ja tööstusettevõtete tegevusõiguste korraldamine, suurte tööstusõnnetuste uurimise koordineerimine ning e-teenuste ja infosüsteemide arendamine. Kajak on töötanud ka päästeameti järelevalveosakonna juhina. Tal on avaliku halduse magistrikraad Tallinna ülikoolist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles