Minister Sutt kutsub elutähtsate teenuste osutajad küberturbe teemalisele ümarlauale

Copy
27.07.2021, Tallinn. Otse Postimehest: Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt. Foto Madis Veltman, Postimees
27.07.2021, Tallinn. Otse Postimehest: Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt. Foto Madis Veltman, Postimees Foto: Madis Veltman

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt kutsub elutähtsate ja oluliste teenuste osutajate ning meediamajade juhid ümarlauale, et rääkida Ukraina julgeolekukriisist tingitud küberruumi ohupildist ning teenuste toimepidevusest.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt tõdes, et Venemaa poolt tekitatud julgeolekukriis Ukrainas on muutnud ka Eesti küberuuumi ohupilti. «Ukraina julgeolekukriis toob endaga kaasa erinevaid hübriidohte, eeskätt just küberruumis. Viimaste nädalate jooksul on intensiivistunud katsed leida turvanõrkusi Eesti võrkudes, mistõttu on äärmiselt oluline, et meie elutähtsate ja oluliste teenuste osutajad oleksid olukorrast teadlikud ja suutelised neid ohte ennetama. Siinkohal on riik neile mõistagi abiks,» märgis sutt.

Ministri sõnul viiakse ümarlaual ettevõtted kurssi praeguse julgeolekuolukorraga, ohuhinnangutega ning vajalike abinõudega, mida on otstarbekas oma turvalisuse ja teenuste toimepidevuse tagamiseks kasutusele võtta. Samuti antakse juhtkondadele soovitusi, kuidas suurendada valmidust küberintsidentide ja muude toimepidevuse ohtudega toime tulemiseks. «Koos riigi infosüsteemi ametiga oleme juba saatnud asutustele ka infot ja juhiseid, kuidas küberturvet tagada ja mida silmas pidada, kuid soovin saada ettevõtetelt tagasisidet, milliseid ennetavaid meetmeid nad juba on kasutusele võtnud, või millist abi saaksime riigi poolt veel pakkuda,» lisas Sutt.

Ümarlauale on oodatud ettevõtete ja asutuste juhatuse liikmed koos küberturvalisuse ja riskihalduse juhtidega. Ümarlaud toimub 17. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles