Madis Milling pälvis presidendilt postuumselt Kotkaristi teenetemärgi (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Madis Milling tegutses viimased kümme aastat vabatahtliku päästjana.
Madis Milling tegutses viimased kümme aastat vabatahtliku päästjana. Foto: Päästeamet

President Alar Karis kirjutas alla otsusele anda Kotkaristi V klassi teenetemärk postuumselt Madis Millingule, kes suri ööl vastu 3. veebruari teenistusülesannete täitmisel, osaledes vabatahtliku päästjana tulekahju kustutamisel.

Leitnant Madis Milling oli ka Kaitseliidu liige 1990. aastast, osales NSV Liidus alanud riigipöördekatse ajal augustis 1991 Tallinnas tele- ja raadiomaja kaitsel, hiljem tegutses riigikaitseõpetajana ning oli valitud Riigikogu XIII ja XIV koosseisu, samuti Saue vallavolikogusse.

«See on tänu kõige hea eest, mida Madis Milling on eelkõige kaitseliitlase, vabatahtliku päästja ja poliitikuna Eestile andnud,» ütles president Karis.

«Madis Milling oli üks neist, kes vabatahtlikuna teenivad Eesti riiki ja meie inimesi. Need kaitseliitlased, vabatahtlikud päästjad või abipolitseinikud annavad riigikaitsele, pääste- ning politsei- ja piirivalveametile jõudu, sitkust ja kiirust juurde,» sõnas Karis.

«Nemad, kes teenivad turvalisuse eesliinil Eesti riiki ja kodanikke, vajavad meie toetust ja tähelepanu iga päev. Nii professionaalsed kui ka vabatahtlikud päästjad, politseinikud ja kaitseväelased peavad olema kindlad, et neile kuulub riigi tugi. See töö, mida nad teevad, väärib meie kõigi lugupidamist,» rõhutas president.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles