Nutiseadet näppinud piloot põhjustas helikopteriõnnetuse (2)

Karel Reisenbuk
, ajakirjanik
Copy
Riidaja lennuvälja lähedal lennuõnnetus registreerimata iseehitatud motoriseeritud deltaplaaniga. Õnnetuses sai viga õhusõiduki piloot. 
Riidaja lennuvälja lähedal lennuõnnetus registreerimata iseehitatud motoriseeritud deltaplaaniga. Õnnetuses sai viga õhusõiduki piloot. Foto: Ohutusjuurdluse Keskus

Ehkki üldine ohutus nii mere-, õhu- kui ka maismaatranspordis on aasta-aastalt paranenud, teevad Ohutusjuurdluse Keskuse (OJK) murelikuks hüppeliselt sagenenud õnnetused väike- ja eralennunduses.

Möödunud aastal juhtus väikeste õhusõidukitega kuus õnnetust, kus suuremal või vähemal määral olid ohus inimeste elud. OJK juhataja Rene Arikase sõnul pandi ohtlik märk maha juba 2017. aastal, kui iseehitatud motodeltaplaaniga kukkusid alla kaks inimest, kes hukkusid. Õnnetuse põhjustas sõiduki konstruktsioonile sobimatu manööver, mille tagajärjel lennumasin õhus purunes. Möödunud aastal sattusid aga õnnetustesse kolm korda motodeltaplaanid, kaks korda väikelennukid ja üks kord helikopter ning Arikase sõnul on suur õnn, et keegi nendes avariides elu ei kaotanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles