Tiit Terik: vabaõhuüritustel kaob koroonapassi nõue

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eesti vastlapäevakombestikku kuulub kelgutamine ja pikk kelguliug ennustab järgnevaks suveks head linakasvu.
Eesti vastlapäevakombestikku kuulub kelgutamine ja pikk kelguliug ennustab järgnevaks suveks head linakasvu. Foto: Mailiis Ollino

Valitsus võttis vastu kultuuriminister Tiit Teriku (KE) ettepaneku, et alates 14. veebruarist kaob Covid-19 digitõendi nõue vabaõhuüritustel. Seal ei pea ka kiirteste tegema. 

«Alates sõbrapäevast ei pea välitingimustes toimuvate sündmuste puhul enam koroonapassi näitama,» kirjutas kultuuriminister sotsiaalmeedias. 

Teadusnõukoda oli peale arutelu ettepanekuga nõus, millele tuginedes valitsus langetas põhimõttelise otsuse, et 14. veebruarist kaob piirang täielikult. «See tähendab seda, et alates sõbrapäevast ei pea välitingimustes toimuvate sündmuste puhul enam koroonapassi näitama,» selgitas Terik. 

«Hoolimata piirangu kaotamisest peavad siiski kõik korraldajad ja harrastussportlased mõtlema ohutusele ja sellele, kuidas end viiruse eest kõige tõhusamalt kaitsta,» selgitas Terik. 

«Oleme lähtunud põhimõtetest, et kontrollimeetmeid hoiame ainult nii kaua kui tõesti vaja ja leevendusi teeme teaduslike põhjenduste alusel,» ütles peaminister Kaja Kallas (RE). «Täna andis teadusnõukoda oma hinnangu, et välitingimustes on viiruse leviku oht oluliselt madalam. Seega leppisime täna valitsuses kokku, et õues toimuvatel üritustel alates 14. veebruarist enam Covidi tõendit vaja pole. Panen kõigile südamele, et kindlasti tuleb käituda ka edaspidi õues ettevaatlikult, olla hajutatult ja võimalusel kanda maski, sest omikron on ülinakkav,» rõhutas peaminister. 

3. veebruaril kirjutas Postimees, et kuigi valitsus käis välja esialgse kuupäeva, 21. veebruari, mil koroonapass võiks siseriiklikult kaduda, siis palju kiiremini tuleks üle vaadata piirangute otstarbekus õues sportimisel, leiab kultuuriminister Tiit Terik (KE).

«Pole sugugi põhjendatud küsida koroonatõendit ainuüksi selle pärast, kas väliala on piiratud või mitte,» leiab Terik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles