PARDAKAAMERA VIDEO «Tagantjärele võtab käe värisema»: ülinapp pääsemine lumisel maanteel (9)

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Täna veidi pärast kella 17 oli viiel täiskasvanul ja ühel veel sündimata lapsel napp pääsemine Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteel, kus Turba ja Ellamaa vahelisel teelõigul oleks kaks sõiduautot äärepealt suurel kiirusel kokku põrganud.

Tallinna suunas sõitva auto juht nägi, kuidas vastutulev auto külje ette võttis ning otse tema nina eest läbi ja siis teelt välja sõitis. Rahulikku närvi hoides tõmbas ta vaid õige pisut rooli vasakule ja suutis enda auto kindlalt teel hoida.

«Õnneks ei tulnud sellel ajal vastassuunast rohkem autosid,» ütles roolis olnud naine ja lisas: «Roolis oli mul suht hea külm närv ōnneks ja suutsin auto teel hoida. Nüüd tagantjärele tōmbab käe värisema, kui napp see ikka oli 90 pealt.»

Üheksandat kuud lapseootel juht kirjeldas, et sadas lund ja teeolud olid halvad: «Kiirus oli 90 ringis ja teeolud halvenesid kiiremini kui sahad puhastada jōudsid. Kui «sisse sōidetud rööbastest» välja kaldud, läheb auto ruttu vibama, seepärast ei tasu rooliga liiga äkiliselt reageerida. Ōnneks jäid teises autos olnud kolm meest terveks, aga nende auto niiväga mitte.»

Noored pidasid auto kinni ja läksid lummesõitnutele appi. Kiiresti pandi mõlemas suunas liiklus kinni ja üritati hädaliste autot üle kahe sõidurea suure hooga tee peale tagasi tõmmata, kuid teelt välja sõitnud autol läks tõmbamisel konks katki. «Meie neid välja ei saanud. Proovisime, aga olid liiga lumes põhja peal kinni,» rääkis liiklusohtliku olukorra ära hoidnud noore naise abikaasa.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles