FOTOD ⟩ Maardus protestiti linnapea järsu palgatõusu vastu (2)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy

Maardus protestiti saadikute otsuse vastu tõsta järsult linnapea Vladimir Arhipovi palka, kuna samal ajal tõsteti lasteaiakoha tasu ning linnaelanike kommunaalmakseid. 

Valimisliidu «Maardu Hääl» juht, linnavolikogu liige Nikolai Degtjarenko kommenteeris, et pärast seda, kui Keskerakonda kuuluvad saadikud otsustasid järsult tõsta oma erakonnakaaslasest linnapea palka, sai ta nördinud maardulastelt kümneid pöördumisi.

«Asi on selles, et Maardu on eelarve tulukuse poolest üks Eesti vaesemaid omavalitsusi, mistõttu linnapealt oodatakse eelkõige linnaelanikele adresseeritud sotsiaalabi probleemide lahendamist. See on eriti aktuaalne elanikkonna ja ettevõtjate kommunaalkulude rekordilise kasvu taustal. Linnaelanikud aga saavad pöördumisel linnavalitsusse hüvitise väljamaksmiseks ainult armuanni 15-25 euro suuruses.»

«Linnapea saadikud otsustasid inimeste abistamise asemel hoopis Arhipovit toetada ja seejuures tõsteti meie linna lastele lasteaia kohatasu. Tuleb välja, et nende laste vanemad rahastavad veel ka linnapea palga kasvu! Meie, opositsioonisaadikud, ei nõustu sellega mitte mingil juhul. Me kaitseme linnaelanike, mitte aga ametnike huve. Selleks, et rahva häält linnavalitsuses kuulda võetaks, kavatseme korraldada protestiaktsiooni,» ütles Degtjarenko.

Maardu linnapea põhipalgamäär kasvas 24,5 protsenti - 3140 eurolt 3900 eurole. Linnapeale jäi ka igakuine lisatasu 20 protsenti põhipalgast, seega on Arhipovi töötasu alates veebruarist kokku 4680 eurot kuus.

Piketist võtsid osa linnaelanikud, valimisliidu «Maardu Hääl» aktivistid ja Maardu linnavolikogu valitud saadikud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles