Lasnamäe liigub vaikselt omaenda Fotografiska poole: Lindakivi keskuses on ülal Arvo Iho venna Toivo Igo näitus

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Toivo Igo (paremal) koos oma vennaga filmilavastaja ja operaator Arvo Ihoga, taustal fotonäitus Lindakivi kultuurihoones.
 
Toivo Igo (paremal) koos oma vennaga filmilavastaja ja operaator Arvo Ihoga, taustal fotonäitus Lindakivi kultuurihoones.  Foto: Sander Ilvest

Tuntud Eesti filmimehe Arvo Iho Soomes elava harrastusfotograafist venna Toivo Igo fotode näitust «Maailmaküla Soome», mis olnud kuu aega üleval Lasnamäel Lindakivi keskuses, on huvilistel raske üles leida. Ei ühtki suunavat silti ega reklaamplakatit – pensionärist piltnikul pole kerge maksta iga plakati eest euro päevas lisaks näitusesaali kahe kuu üürile.

Õnneks pole enamasti lukus uksega näitusesaal siiski alati rahvast tühi. Nii kogunesid sinna 4. veebruari õhtul video- ja fotokunsti edendava kohaliku MTÜ Meksvideo juhi Igor Glazistovi õpilased, kellega Arvo Iho viib läbi üheksast loengust koosnevat koolitustsüklit, ja kolmas neist leidiski aset Toivo Igo fotonäituse taustal. Autor rääkis fotoseeriate sünnilugusid ja jagas õpilastele omalt poolt soovitusi, seejärel viis tema vend Arvo näitusel olevate fotode najal läbi süvendatud koolituse.

Ruumi kahel seinal välja pandud fotoseeriad räägivad kahest perekonnast, mille on loonud eri maadest Soome tulnud inimesed. Üks kujutab eesti-soome taustaga naise ja ameeriklasest mehe ning teine Soomes kohtunud lõuna-aafriklanna ja tansaanlase lugu. Kolmandalt seinalt vaatavad vastu pildid soome perekonnast, kus üks pool on pärit Eestist: kolmekümnendate alguses vanemad, nende kaks poega ja tütar, kõik mootorrataspordi harrastajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles