INTERVJUU Kersti Kaljulaid: ma ei tea, kas miitingute õhutajad otsivad mõistmist või on see revolutsioon (6)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
President Kersti Kaljulaid ütles, et tema päevaraamat ei erine praegu kuigivõrd sellest, milline see enne oli.
President Kersti Kaljulaid ütles, et tema päevaraamat ei erine praegu kuigivõrd sellest, milline see enne oli. Foto: Konstantin Sednev

President Kersti Kaljulaid ütles eile saates «Otse Postimehest», et tal pole kohustust öelda, mida ta teeb kolme aasta pärast, seda enam, et ta lihtsalt ei tea seda.

Uudised sisaldavad iga päev ennustusi sõja puhkemise kohta Ukrainas, samas üritatakse eri vahenditega kõige hullemat ära hoida. Endise riigipeana suhtlete te paljude inimestega kogu maailmast – kas usute, et kõige hullem suudetakse ära hoida?

See ei ole usu küsimus ja pole ka mõtet tegeleda ennustamisega, mis toimub homme, ülehomme, olümpiamängude lõppedes või kevadel, kui maa sulab. Märksa mõistlikum on teha kõik selleks, et sõda Ukrainas ei ägeneks. Rääkida sõja puhkemisest on vale, kuna sõda Ukrainas käib aastast 2014, see ei ole külmunud konflikt. Meie tegevus peab olema suunatud sellele, et ägenemine ära hoida, ja selle hulka käivad kahtlemata nii läbirääkimised kui ka kõik need teadaanded, et Ukrainat aidatakse.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles