GRAAFIKUD Urmas Sule: haiglad on valmis olukorra halvenemiseks

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
TÜ kliinikumi pulmonoloogia Covid-19 osakond.
 
TÜ kliinikumi pulmonoloogia Covid-19 osakond.  Foto: Kristjan Teedema

Haiglaravi vajavate Covid-19 patsientide hulk kasvab iga päevaga. Peale selle, et haiglad peavad taas oma koroonaviiruse ravivõimekust suurendama, maadlevad nad ka personalipuudusega.

Terviseameti hädaolukorra meditsiinijuht Urmas Sule ütles Postimehele, et praegu ei näe ta mitte ühtegi indikaatorit, mis viiks Covid-19 patsientide haiglaravi olukorra stabiliseerumisele. «Viimastel päevadel näeme Covid-19 haiglaravi vajaduse selget kasvu. Veel ei anna lootust ka see, et nakatumisarvud on kõrged ning nakkus on jõudnud eakateni ja hooldekodude elanikeni. Haiglate puhul oleme pigem valmis olukorra halvenemiseks,» rääkis Sule.

Küsimusele, kas on mingi selge piir, milles haiglad suudavad praegu toimida, vastas ta, et seda ei ole. «Tõesti, sellist arvulist piiri ei ole võimalik öelda. Küll poliitikud tahavad rahvale näidata, kust jookseb punane joon,» tõdes ta ja lisas, et seda saab kaudselt vaadata riskimaatriksi puhul. «Igal haiglal on erinevad toimetulemise piirid, erinevad spetsialistid ja meedikud ning ka maakonniti on erinev haiguse kulg,» loetles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles