Ämber pensioni kojukannetega kõigutab riigiameti juhi tooli (7)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Suur osa pensionäre elab peost suhu, pensipäevast pensipäevani. Kui raha sel päeval ei saada, võib see vanale inimesele olla ränk löök, varusid ei pruugi kõigil olla.
Suur osa pensionäre elab peost suhu, pensipäevast pensipäevani. Kui raha sel päeval ei saada, võib see vanale inimesele olla ränk löök, varusid ei pruugi kõigil olla. Foto: Tairo Lutter

Ajal, mil hinnatõus purustab rekordeid ning pensionärid elavad niigi pensionipäevast pensionipäevani, tabas ligi 500 kojukandega pensioni saavat inimest ebameeldiv üllatus – lubatud ajal pensionit ei tulnud. Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (RE) palus vabandust, sotsiaalkindlustus­ameti peadirektor Indrek Holst võib toimunu tõttu sule sappa saada.

Sotsiaalkindlustusamet (SKA) vahetas veebruaris pensioni kojukande teenuse osutajat – Omniva asemel hakkas hüvitisi ja pensione kohale viima Hansab. Vahetuse järel ilmnes, et kõigi toetusesaajate andmed pole korrektsed. 5000 inimesest, kellele pension koju viiakse, oli neljapäevase tööpäeva lõpus 200 sellist, kes ei saanud õigel ajal pensionit kätte, kuna uuel teenuseosutajal Han­sabil pole hammasrataste vahele jäänud klientide koduaadresse või lihtsalt pole võimalik nendega ühendust saada.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles