Nädala kohtulugu ⟩ Riigiprokuratuuri valikud ehk Miks uuritakse mõnda kuritegu innukamalt kui teist (4)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Prokuratuur peab iga juhtumi puhul hindama, kas menetluseks vajalikud alused ja eeldused on piisavad.
Prokuratuur peab iga juhtumi puhul hindama, kas menetluseks vajalikud alused ja eeldused on piisavad. Foto: Artur Kuusi illustratsioon

Omastamises ja kelmuses süüdistatav endine haridusminister Mailis Reps (KE) võttis sel nädalal istet kohtupingis. Postimees tundis selle loo valguses huvi, millest lähtub riigiprokuratuuri uurimistaktika: rahva õiglustunnet riivavad suured riiklikud kobarkäkid jäävad teinekord tähelepanuta, aga poliitikute ja omavalitsustegelastega seotud juhtumeid harutatakse hoogsalt.

Tõsi, viimased pakuvad avalikkusele rohkelt kõneainet ja leiavad ajakirjanduses laia kõlapinda. Samas ei ulatu need kahjusummad kas või paari hiljutise kobarkäki tulemusel korstnasse kirjutatud kahjudele ligilähedalegi. Summad hüvitab nii ühtede kui ka teiste puhul lõpuks ikka maksumaksja. Kas pigistame silma kinni ja elu läheb edasi?

Meenutagem siinkohal terviseameti külmlao hooletusest põhjustatud riket, mille tagajärjel hävis hulk ravimeid ja vaktsiine ning millest põhjustatud 3,4 miljoni euro suuruse kahju valitsus haigekassale hüvitas või haridus- ja teadusministeeriumi kiirkorras tehtud ja turuhinnast 2,5 miljonit eurot kallimaks kujunenud koolidele koroonaviiruse kiirtestide soetamise hanget.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles