JAAN TÕNISSONI AJAKIRJANDUSAUHINNAD 2022 ⟩ Postimehe parima olemusloo kaasautor Jaanus Piirsalu: Oma silm on alati kuningas, ka Afganistanis

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Ajakirjanikud Jaanus Piirsalu ja Erik Prozes Afganistanis
Ajakirjanikud Jaanus Piirsalu ja Erik Prozes Afganistanis Foto: Erik Prozes

Meie Afganistanis käimist võib võtta ­veidi kui müüdimurdmist. Peale ­ameeriklaste ja nende ­liitlaste (sealhulgas ka eestlaste) lahkumist oli Afganistan ilmselt paljude teadvuses selline riik, kuhu omapäi sattunud lääne inimesel kistakse kohe pea otsast ära. Umbes nii, et sinna minek võrdus enda vabatahtlikult surmaohtu panekuga. Eks ma muidugi mõnevõrra liialdan, aga midagi sinnapoole mõtlesid ilmselt paljud.

Ma loodan, et suutsime Erikuga seda arusaama veidi ­muuta ning panna vähemalt osa ­lugejaid suhtuma väheke rahulikumalt ja neutraalsemalt palju kardetud ­Talibani võimu all olevasse Afganistani.

Loodan südamest, et kogu maailm rahuneb Talibani suhtes natuke maha ning annab neile veidi usalduskrediiti. Taliban on samm-sammult eemale liikunud kuvandist, mis neil 20–25 aastat tagasi oli. Viimased uudised juba räägivad, et nad lubasid naised ­tagasi õppima meie mõistes keskkoolidesse ja ülikoolidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles