Lumi: rahvas on meelavalduste korraldamise selgeks õppinud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lumi
Ott Lumi Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Suhtekorraldaja ja endise Res Publica peasekretäri Ott Lumi hinnangul on Eesti inimesed meeleavalduste laine korraldamiseks valmis, sest neil on varasemast enam võimalusi ja vahendeid oma õiguste eest seista.

«Meeleavaldus on kindlasti mõjus vorm teema toomiseks avalikkuse ette,» hindas Lumi intervjuus KUKU raadio hommikuprogrammile. «Erinevad huvirühmad on ilmselt juba õppinud ka meeleavaldusi korraldama, sest ega hulga inimeste tänavale toomine pole sugugi lihtne tegevus.»

Lumi hinnangul on tegemist ka teatava trendiga. Kuigi ühele ajale langevad meeleavaldused ei pruugi temaatiliselt üksteisega haakuda, peavad huvirühmad üksteist silmas. Näiteks kaalutakse, milline meetod tähelepanu köitmiseks antud hetkel paremini töötab – kas allkirjade kogumine või meeleavaldus.

Meelavalduse korraldamisega on aga ka oht ebaõnnestuda. «Meeleavaldus ei pruugi olla huvigrupi probleemi teadvustamisel alati kõige parem valik - kohe, kui meeleavaldus välja kuulutatakse, on see ju teravdatud tähelepanu all ning kui siis inimesed kohale ei tule ja üritus läbi kukub, edastatakse soovitu asemel hoopis negatiivne sõnum,» leidis Lumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles