Energiahüvitis läks siiski ka kohtutäituritele: «Mis võetud, see võetud» (12)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Päris paljud, eriti vanemad inimesed, tulid omal jalal omavalitsustesse, et kohapeal vormistada avaldus energiahüvitise saamiseks.
Päris paljud, eriti vanemad inimesed, tulid omal jalal omavalitsustesse, et kohapeal vormistada avaldus energiahüvitise saamiseks. Foto: Tairo Lutter

Ehkki riigikogu võttis kolmapäeval vastu seadusemuudatuse, mille järgi kohtutäiturid energiahüvitist peatselt enam arestida ei saa, laekus taotlejatele siiski hüvitisraha, mis seejärel arestiti. Siiski, seda, kui palju riigi toetusrahast on võlgade katteks läinud, ei oska öelda keegi, ja kui võlgnik oma finantse pole jälginud, läks toetus piltlikult korstnasse.

Kuu tagasi kirjutas Postimees, et energiahüvitise välja töötamisel jäi ametnikel lisamata väike, ent oluline nüanss: kohtutäiturid ei tohi võlgnikult arestida näiteks riiklikke peretoetusi, vanemahüvitist ega ka puudetoetust, kuid energiakriisi toetusmeetmele jäid seesugused erandid loomata.

Ministeerium ning riigikogu asusid viga koheselt parandama, kuid vahepealsel ajal jõudis nii mõnigi hüvitis minna võlgade katteks. Kui palju - seda ei teata. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles