FOTOD JA KAART Pärnumaal maalihke üle elanud pereisa: meie jaoks on see lugu looduskatastroof! (1)

Copy
Umbes 250-meetrisel alal toimunud maalihke tagajärjel tekkinud varingu alla jäi kaevu puurinud firma tehnika, samuti mõned Tamme talu traktori haakeriistad. Pärnumaal on mitmes paigas maalihkeid toimunud varemgi ja mõned kohad on ka läbi uuritud. 
Umbes 250-meetrisel alal toimunud maalihke tagajärjel tekkinud varingu alla jäi kaevu puurinud firma tehnika, samuti mõned Tamme talu traktori haakeriistad. Pärnumaal on mitmes paigas maalihkeid toimunud varemgi ja mõned kohad on ka läbi uuritud. Foto: Konstantin Sednev

Suur oli Pärnumaal Malda külas asuva Tamme talu ürdiaia perenaise Heli Viedehofi ehmatus, kui ta läinud reede hommikul kella kümne paiku avastas, et nende Audru jõe ääres asuvas majapidamises kaevu puurinud meeste töö on katkestanud maalihe.

Olukord võinuks olla hullemgi, kuid saatus säästis osaühingu Puurmasin töölisi – umbes 250-meetrisel alal toimunud maalihke tagajärjel tekkinud varingu alla jäi üksnes nende tehnika, samuti mõned Tamme talu traktori haakeriistad.

Sel ajal Pärnus tööl olnud Rein Viedehofi sõnul sattus abikaasa Heli sel hommikul aeg-ajalt kodumaja aknast puuraugufirma meeste toimetamist vaatama. «Huvitav ju, kuidas sätitakse puurmasin paika ja töö pihta hakkab,» rääkis peremees. «Ühel hetkel aga käis majast korraks nagu mingi väike värin läbi. Järgmisel hetkel hoidsid mehed peast kinni – nad olid lihkest šokis. Enam-vähem pool tundi või natuke rohkem saidki puurida.»

Rein Viedehof ütles, et üks meestest oli korraks ka kuskile auku mulla sisse kukkunud, ent tal õnnestus sealt välja hüpata.

«Meie jaoks on see lugu looduskatastroof!» lausus Viedehof. «Üks asi on materiaalne pool, aga teine emotsionaalne, oleme viimased kolm ööd olnud peaaegu et magamata. Mingid seadmed ja asjad jäid [varingu] alla ja on nüüd neli meetrit allpool. Mida sealt kätte saab? Võib-olla kunagi midagi saab, aga kõiki asju pole nähagi. Ja loomulikult selle firma, kes töid teostas, kaks masinat samuti – puur ja mingi väike abitõstuk. Eks nemad ole samamoodi õnnetud, sest see on väga kallis masin ja tööd ootavad ees.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles