Eesti suursaadik Ühendkuningriigis Viljar Lubi andis üle volikirja

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Eesti suursaadik ÜK-s Viljar Lubi andis üle volikirja.
Eesti suursaadik ÜK-s Viljar Lubi andis üle volikirja. Foto: Välisministeerium

Eesti suursaadik Ühendkuningriigis Viljar Lubi andis täna, 15. veebruaril Londonis Ühendkuningriigi kuningannale Elizabeth II-le üle oma volikirja.

Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses avaldas suursaadik Viljar Lubi heameelt Ühendkuningriigi ja Eesti erakordselt tihedate suhete üle. Eelmisel nädalal otsustas Ühendkuningriigi valitsus vastusena Venemaa agressioonile kahekordistada Briti sõdurite ja sõjalise kohalolu mahtu Eestis.

Samuti on nii Eesti kui ka Ühendkuningriik vabakaubanduse pooldajad ja tihedad ärisuhted on mõlema riigi eesmärgiks. «Kuninganna meenutas oma visiiti Eestisse 2006. aastal. Tänasin kuningannat ja tema valitsust suurepärase riikidevahelise sõpruse eest ja soovisin president Karise ja kogu Eesti rahva nimel kuningannale õnne tema 70 aasta puhul Briti troonil,» ütles Eesti suursaadik.

Suursaadik Viljar Lubi on sündinud 1977. aastal. Ta on õppinud Hugo Treffneri Gümnaasiumis ja lõpetanud cum laude Tartu ülikooli majandusteaduskonna rahvamajanduse eriala ning omandanud magistrikraadi Tallinna pedagoogikaülikoolis politoloogias. Veel on Lubi täiendanud end Eesti Diplomaatide Koolis rahvusvaheliste suhete ja Euroopa integratsiooni kursusel ning Sussexi ülikoolis Ühendkuningriigis Euroopa uuringute erialal.

Alates 1999. aastast on Viljar Lubi välisteenistuses. Ta on töötanud välisministeeriumi pressi- ja infoosakonnas, välismajanduse ja arengukoostöö osakonnas, Eesti saatkonnas Londonis, Euroopa Liidu osakonna üldasjade büroo direktorina ja Eesti suursaatkonna nõunikuna Washingtonis. Alates 2011. aastast kuni Indiasse Eesti suursaadiku ametikohustusi täitma suundumiseni töötas Viljar Lubi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis ELi ja rahvusvahelise koostöö osakonna juhatajana. Vahemikus 2013–2016 oli Viljar Lubi Eesti suursaadik Indias resideerimisega New Delhis. Enne 2021. aasta augustis Londonisse saabumist töötas Viljar Lubi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis majandusarengu asekantslerina, vastutades Eesti majanduspoliitika kujundamise eest. Lubi räägib inglise, vene ja prantsuse keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles