INTERAKTIIVNE KAART Eesti luure andmetel pole Venemaal Ukraina okupeerimiseks jõudu (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eesti välisluurejuhi Mikk Marrani sõnul teeb otsuse, kas Venemaa ründab Ukrainat või mitte, Vladimir Putin üksi. See otsus võib tulla kas täna või mõne kuu pärast. Kuluka vägede hoidmise Ukraina piiri lähedal kannatab Venemaa rahaline seis välja.
Eesti välisluurejuhi Mikk Marrani sõnul teeb otsuse, kas Venemaa ründab Ukrainat või mitte, Vladimir Putin üksi. See otsus võib tulla kas täna või mõne kuu pärast. Kuluka vägede hoidmise Ukraina piiri lähedal kannatab Venemaa rahaline seis välja. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti välisluureameti andmetel pole Venemaal Ukraina täiemahuliseks okupeerimiseks praegu piisavalt jõudu ning kui president Vladimir Putin peaks otsustama rünnata, on tõenäolisem väiksema ala hõivamine või sõjalised löögid kindlate sihtmärkide pihta.

Venemaa relvajõududel on olemas võimekus suuremahulise rünnaku alustamiseks, selleks on vajalikud relvajõud Ukraina piiride läheduses ning tarvilik varustus alates laskemoonast ja lõpetades kütusega. Samas on küsitav, kas Venemaa suudab praegu kogu Ukraina vallutada. Välisluureameti hinnangul napib Venemaal jaksu ka selleks, et okupeeritud alasid oma kontrolli all hoida.

Välisluureameti peadirektori Mikk Marrani sõnul on praegu võimalikud mitmesugused stsenaariumid, kuidas Venemaa ja Ukraina vahel pingestunud olukord võib lahenda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles