Lääne-Afganistanis hukkus kolm itaallast

Evelyn Kaldoja
, Strasbourg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia sõdurid Afganistanis.
Itaalia sõdurid Afganistanis. Foto: SCANPIX

Kolm Itaalia sõdurit sai täna Lääne-Afganistanis Herati provintsis surma, kui nende maastur sõitis jõkke, teatab uudisteagentuur AFP.


Itaalia kaitseministeeriumi teatel olid hukkunud kiirustanud appi teisele üksusele. Nende Itaalias valmistatud sõiduk Lince aga sõitis jõkke ja kolm masinas olnud sõdurit hukkusid.

Ellu jäi üks selles autos olnud itaallane. Kaitseministeeriumi teatel sai ta vigastada ja praegu ravitakse tal alajahtumise tagajärgi. «Ta on teadvusel ja tema elu pole ohus,» lisas ministeerium.

Õnnetus leidis aset 20 kilomeetri kaugusel Shindandist, kus asus surmasaanute baas. Hukkunute kolleegid, keda abistama nad suundusid, olid sattunud kimpu Afganistani talve karmide ilmastikutingimustega.

Praeguse seisuga teenib Afganistanis NATO rahvusvahelistes julgeolekuabijõududes 3800 Itaalia sõdurit. Surmasaanutena kaotanud on Itaalia seal 47 sõdurit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles