Politseinik peatas mullu augustis Läänemaal Haeska külas tema maaslamavat kolleegi teibaga peksnud ründaja nelja püstolilasuga. Tallinna ringkonnakohus otsustas eile, et politsei käitus õiguspäraselt ja juhtunu uurimiseks algatatud kriminaalmenetlus tuleb lõpetada. Otsus on lõplik ega kuulu edasikaebamisele.

1. august 2021. Häirekeskus sai kell 21.53 väljakutse Läänemaale Haeska külla. Helistaja andis teada, et purjus mees sõitis autoga kraavi, muutus seejärel agressiivseks ja hakkas teisi inimesi rusikate ja puukaikaga peksma. Kell 21.59 sai häirekeskus uue kõne, milles paluti kiirustada. Kell 22.06 tuli kolmas kõne, milles teatati vajadusest saata kohapeale ka kiirabi, kuna kaks meest on saanud vigastusi.

Sündmuskohale saabunud politseinikud Aivar ja Martin (nimed muudetud – toim) tulid autost välja ja hakkasid tülli pööranud seltskonnaga rääkima. Esialgu kulges vestlus rahulikult. Kui aga Martin soovis mõõta taluhoovil seisnud mehe joovet, too ärritus, hakkas vaidlema ja kõndis politseinikest eemale. Mees osutas kahele teisele mehele, kellel olid kaklusele viitavad vigastused, ja soovitas politseinikel hoopis nendega tegeleda.

Politseinikud üritasid ärritunud mehega rahustaval toonil rääkida ja kõndisid talle järele. Ootamatult jooksis mees eemal oleva lauavirna juurde, haaras sealt 3–4 meetri pikkuse jämeda laua, astus sellega vehkides mõne sammu politseinike poole ja kõndis eemale. Sel momendil võttis Aivar kätte püstoli ja käskis mehel latt maha visata.

Kommentaarid (17)
Copy