GRAAFIK Uuring: mehed haigestuvad koroonasse raskemalt ja nende surmarisk on suurem (2)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Üldiselt on teada, et meeste tervisekäitumine on riskantsem kui naistel, ja see väljendub ka Covidi-surmades. 
Üldiselt on teada, et meeste tervisekäitumine on riskantsem kui naistel, ja see väljendub ka Covidi-surmades. Foto: Sander Ilvest

Enne ulatusliku vaktsineerimise algust tehtud põhjalik ja täpne uuring näitas selgelt, et Covidisse nakatumine suurendab surmariski ja selles mängivad oma rolli vanus, kaasnevate haiguste olemasolu ja sugu.

Epidemioloog Anneli Uusküla juhitud Tartu Ülikooli uurimisprojekt «Covid-19 haigusjuhtumite analüüs ja riskirühmade väljaselgitamine Eestis» hõlmas aasta jooksul – veebruarist 2020 veebruarini 2021 – nakatunuid. Neid oli selles ajavahemikus üle 66 000 ning jälgimine kestis käesoleva aasta veebruarini. Võrdlusrühmana on vaadeldud 250 000 inimese haigestumust, kellel ei olnud diagnoositud Covid-19. Põhiline järeldus on Uusküla sõnul selge: Covidiga nakatanute hulgas on suremus olnud kolm korda suurem kui mittenakatunutel.

«Ägeda Covidi perioodil on surmarisk suurem ning surevad ka nooremad inimesed. Kui see periood saab mööda, puudutab suurem suremus ainult vanemaid inimesi,» ütles Uusküla Postimehele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles