Lume- ja libedusetõrjeks eraldatakse reservidest lisaraha

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Tasuta graniitsõelmete jagamine.
Tasuta graniitsõelmete jagamine. Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees

Tallinna linnavalitsus esitas linnavolikogule ettepaneku eraldada 2022. aasta lisaeelarvega linna reservideks ettenähtud vahenditest kolm miljonit eurot erakorraliste lumeolude ja teede erakorralise puhastuse fondi.

«Tänavune talv on olnud ekstreemselt lumerohke, juba detsembris sadas mõne päevaga maha sama palju lund kui tavaliselt mitme kuuga. Praeguseks on selge, et lume väljaveoks ei piisa eelarvega ette nähtud miljonist eurost ning peame olema valmis selleks, et vajadus kasvab veelgi,» ütles linnapea Mihhail Kõlvart.

Linna teedelt ja tänavatelt on tema sõnul sel talvel ära veetud üle 577 220 kuupmeetri lund, mis teeb enam kui 38 480 veoautokoormat. Hinnanguliselt võib veebruaris tekkida tarvidus veel saja tuhande kuupmeetri lume väljaveoks.

«Erakorraliste lumeolude ja teede erakorralise puhastuse miljoni euro suurune reserv kattis osaliselt vaid jaanuaris tehtud kulutused, veebruaris on nii keskkonna- ja kommunaalamet kui ka linnaosavalitsused lume äravedu intensiivistanud, mistõttu suurendame reservi lisaeelarvega kolme miljoni euro võrra.»

Lisaeelarvest eraldatavate vahenditega kompenseeritakse erakorralist lume väljavedu linna tänavatelt, teedelt, kõnniteedelt ja rattateedelt.

Vihmasajud ning temperatuuride sagedane kõikumine pluss- ja miinuskraadide vahel tekitanud on tekitanud ka kõnniteedele ja tänavatele jääkihi, millega on tulnud rinda pista nii liiklejatel kui ka teehooldajatel. Libedusetõrjeks on hooldustöötajad puistanud teedele ja tänavatele 4203 tonni graniitsõelmeid ning sõiduteedele 8746 tonni kloriide. Korteriühistutel on võimalik saada tasuta graniitsõelmeid oma linnaosa valitsuste kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles