Kaitsevägi on täiendavate Suurbritannia sõdurite saabumiseks valmis

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Suurbritannia peaminister Boris Johnson külastamas Tapa sõjaväelinnakut. Tapa sõjaväelinnak suudab vastu võtta ka täiendavalt siia saabuvad sõdurid. 
Suurbritannia peaminister Boris Johnson külastamas Tapa sõjaväelinnakut. Tapa sõjaväelinnak suudab vastu võtta ka täiendavalt siia saabuvad sõdurid. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Kaitseministeeriumi teatel kahekordistab Suurbritannia oma panust Eestis asuvas liitlaste lahingugrupis, et tekkinud julgeolekuolukorras tugevdada NATO heidutus- ja kaitsehoiakut ning Eesti ja piirkonna julgeolekut. Üksuse varustusse kuuluvad tavapäraselt nii tankid, liikursuurtükid kui ka lahingumasinad.

Ministeeriumi teatel jõuavad üksuse tehnika ja isikkoosseis Eestisse järgmiste päevade ning nädalate jooksul.

Kaitseministeerium kinnitab, et Eesti on suurendatud liitlasvägede vastuvõtmiseks valmis. Täiendav Ühendkuningriigi pataljon paigutatakse Tapa sõjaväelinnakusse. Sealjuures kasutatakse 2020. aasta suvel valminud komplekteerimisala (RSOM), mis on just sellisteks puhkudeks rajatud. Komplekteerimisala juurde kuuluvad varustuse ja transpordivahendite ladustamise ala, majutus-, remondi- ja toitlustushallid, telkimisalad, kütuse ning ohtlike jäätmete käitlemise ala ning meditsiinikeskuse laiendus koos kopteriplatsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles