Prokurör nõuab taksojuhi arvatavatele mõrvaritele pikka vangistust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets kohtupingis, süüdistatuna mullu aprillis Viljandimaal Vardja külas taksojuhina töötanud Jüri Heinsoo mõrvas.
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets kohtupingis, süüdistatuna mullu aprillis Viljandimaal Vardja külas taksojuhina töötanud Jüri Heinsoo mõrvas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna Tartu maakohtu Viljandi kohtumajas peetud istungil palus prokurör mõista taksojuhi mõrvas süüdistatavatele Viktor Kabanovile ja Andrei Karanetsile vastavalt 20 ja 17 aasta pikkuse vangistuse.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul palus Lõuna ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa tunnistada Kabanovi (29) ja Karanetsi (25) neile esitatud süüdistustes süüdi. Mehi süüdistatakse mõrvas ning vargustes.

Viktor Kabanovi kaitsja vandeadvokaat Raul Tosmann leidis, et tema kaitsealusele esitatud süüdistus ei ole tõendatud ning palus Kabanovi õigeks mõista.

Andrei Karanetsi kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Pille Toom leidis, et tema kaitsealuse süü vargustes on tõendatud, kuid palus Karanetsi õigeks mõista mõrvasüüdistuses, kuna viimane ei ole kannatanut löönud ning tema surma põhjustanud. Toom leidis samas, et tema kaitsealuse saaks vastutusele võtta kuriteost mitteteatamise kvalifikatsiooni alusel.

Kohus teeb otsuse teatavaks 29. veebruaril kell 9.30 Tartu maakohtu Viljandi kohtumajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles