Eesti Advokatuur valis uueks esimeheks Imbi Jürgeni

BNS
Copy
Imbi Jürgen
Imbi Jürgen Foto: Eesti Advokatuur

Eesti Advokatuuri üldkogu valis advokatuuri uueks esimeheks senise juhatuse liikme, vandeadvokaat Imbi Jürgeni.

Advokaadibüroo PwC Legal vandeadvokaat Jürgen on kuulunud advokatuuri juhatusse 2016. aastast.

Jürgeni kinnitusel seisab uue esimehe ja juhatuse ees ülesanne kaasajastada advokatuuri, et käia kaasas ühiskonna ja majanduse arenguga. «Kiired muutused puudutavad ka advokaatide kutsetööd ja advokatuuri liikmeskonda,» rõhutas Jürgen. «Suurim väljakutse on advokaatide kaotamine erasektorile, sest liikmelisuse peatanute arv advokatuuris kasvab praegu hüppeliselt.»

Jürgeni kinnitusel nõuab advokaatide vähenemisega toimetulek suurematelt büroodelt juba palju ressurssi, kuid nendega solidaarselt peab pingutama ka advokatuur. «Me peame töötama advokaadikutse olulisuse ja atraktiivsuse, aga ka professionaalse eneseteostuse ja konkurentsivõimelise tasu nimel,» rõhutas ta. «See nõuab advokaaditegevuse õigusliku raamistiku, aga ka advokatuuri sisemise korralduse kaasajastamist.»

Lisaks uuele esimehele valis üldkogu ka uue juhatuse, kuhu kuuluvad vandeadvokaadid Risto Hübner, Kadri Kallas, Peeter Kutman, Kaspar Lind, Indrek Sirk, Dmitri Školjar, Triin Toom ja Toomas Vaher. Asendusliikmetena valiti juhatusse veel Margot Arnus ja Villy Lopman. Uue esimehe ja juhatuse volitused algavad 8. märtsist ja ametiaeg kestab kolm aastat.

Advokatuuri senine esimees, 12 aastat Eesti Advokatuuri juhatuses olnud Jaanus Tehver uude juhatusse ei kandideerinud.

Imbi Jürgen on Eesti Advokatuuri liige alates 1997. aastast. Enne PwC Legali meeskonnaga liitumist on ta töötanud vandeadvokaadina advokaadibüroodes GLIMSTEDT, Tark Grunte Sutkiene ja HETA ning juristina büroos Baltic Commercial Law Office.

Eesti Advokatuur on advokaate ühendav ja riigist sõltumatu kutseühing, mis korraldab õigusteenuste osutamist, seisab advokaatide kutsealaste õiguste eest ning korraldab järelevalvet advokaatide kutsesobivusnõuete ja kutse-eetika järgimise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles