Meedialiit ja Eesti noorte ajakirjanike selts mõistavad Postimehe ajakirjaniku ründamise hukka (109)

Copy
Valitsusvastane meeleavaldus Stenbocki maja ees. Esiplaanil Sander Punamäe rahvaküsitlust tegemas.
Valitsusvastane meeleavaldus Stenbocki maja ees. Esiplaanil Sander Punamäe rahvaküsitlust tegemas. Foto: Remo Tõnismäe

Eesti meediaettevõtete liit mõistab hukka eilsele vaktsiinivastaste meeleavaldusele ajakirjanikutööd tegema läinud Postimehe ajakirjaniku Sander Punamäe ründamise Varro Vooglaiu poolt.

Meedialiit avaldas nördimust, et Eesti on jõudnud seisu, kus oma tööd tegevaid ajakirjanikke avalikus ruumis verbaalselt rünnatakse. «Vaba ajakirjanduse ründamine ja meeleavaldajate ülesässitamine ajakirjaniku vastu on ennekuulmatu!»

«Demokraatia üks oluline osa on vaba ajakirjandus ning see on olnud siiani Eesti väärtus. Nüüd tundub, et oleme liikumas Ida- ja Kesk-Euroopa riikide suunas, kus ajakirjanike ründamine nii verbaalselt kui füüsiliselt on igapäevaseks saanud.»

Viimasel paaril aastal on ajakirjanike ähvardamise ja verbaalse ründamise juhtumid nende töö tegemise ajal muutunud sagedasemaks, ütles meedialiit. «Kutsume avalikkust, sealhulgas organisatsioone, avaliku elu tegelasi ja poliitikuid, üles mõtlema, kas soovime elada riigis, kus ähvardused ja rünnakud muutuvad igapäevaseks või eelistame demokraatlikku riiki, milles on oluline osa vabal ajakirjandusel.»

Meedialiidu avaldusega ühines ka Eesti noorte ajakirjanike selts.

Kommentaarid (109)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles