FOTOD «Ootasin korralikku pauku»: Viru jalaväepataljoni miinipildujarühma ajateenijate esimene harjutus

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

1. jalaväebrigaadi Viru jalaväepataljoni lahingutoetuskompanii miinipildujarühma ajateenijad said eile kaitseväe Sirgala harjutusväljal esimese kogemuse 120-millimeetristest miinipildujatest laskmises.

«Päeva tegid keeruliseks halvad ilmaolud. Oli vihma, lund ja tugevat tuult. Sellest hoolimata oli miinipildujatuli juba esimeste laskudega täpne. Rühm oli tubli ja nendega võib igati rahule jääda,» ütles Viru jalaväepataljoni lahingutoetuskompanii ülem leitnant Andres Kask.

Laskmiste eesmärgiks oli anda miinipildujarühmale esmane kogemus laskmises 120-millimeetritest miinipildujatest rühma koosseisus. Põhitähelepanu oli ohutustehnikal ning relva käsitsemise protseduuride järgimisel ja sooritusel. Tuleülesandeid sooritati päevasel ajal ja piiratud nähtavuse tingimustes. Välja tulid õpikohad, mida saab arendada ja millele tulevikus rohkem tähelepanu pöörata.

«Ootasin korralikku pauku ja vägevat vaatepilti, kui miinid maha tulevad. Mõlemat sain,» rääkis miinipildujarühma meeskonnaülem nooremseersant Erik Johann Veiberg, kelle ülesandeks oli juhendada meeskonda ja saata miinid teele. «Oli märg ja külm, kuid see andis hea kogemuse, sest alati päike ei paistagi. Mehed olid väga tublid ja kogemusega tuleb ka kiirust juurde,» kiitis ta oma meeskonna tööd.

Leitnant Andres Kase sõnul saab edaspidistel harjutustel keskenduda kiirusele ja koostööle manööverüksustega. Järgmisel nädalal ootab Viru jalaväepataljoni miinipildujarühma ees koostööharjutus liitlasüksustega.

Kaitseväe Jõhvi linnakus paikneva 1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluva Viru jalaväepataljoni eesmärgiks on õpetada välja kaitseväe sõjaajakoosseisude jalaväe rea- ja noorem juhtivkoosseis. Pataljon tegutseb vahetult lahinguväljal, seetõttu keskendutakse väljaõppes laske- ja lahingutehnilisele ning füüsilisele ettevalmistusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles