Terviseala asekantsler: praegu on probleemiks tõhustusdoos

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Heidi Alasepp leiab, et mittevaktsineerimise põhjuseks pole enamasti halb tervis või põhimõtteline vastuseis, vaid mitmesugused hirmud.
Heidi Alasepp leiab, et mittevaktsineerimise põhjuseks pole enamasti halb tervis või põhimõtteline vastuseis, vaid mitmesugused hirmud. Foto: Mihkel Maripuu

Ajal, mil väga kiiresti nakkav omikrontüvi on jõudnud vanema elanikkonna sekka, on Eestis 62 500 vanemaealist, kellel puudub haiguse vastu kaitse. 

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsleri Heidi Alasepa sõnul paneb muretsema see, et eakate vaktsineerimine ei ole kõige parem. «Mul on hea meel, et see pisitasa küll edeneb ning kahe doosiga vaktsineeritus on 60+ vanusegrupis üle 70 protsendi, kuid probleemiks on tõhustusdoos.»

Alasepp rääkis, et nii kõik vanemaealised, aga ka need nooremad, kellel on aeg käes, peaksid võimalikult ruttu tegema ära tõhustusdoosi, sest see suurendab hüppeliselt kaitset nii nakatumise kui ka raske haigestumise ja surma eest. Ta selgitas, et vaktsiinid pole igavesed ja aja jooksul kaotab meie keha immuunsuse, ning tõhustusdoos ongi selleks, et organismi taas viiruse vastu tugevdada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles