Hoolimata teravast olukorrast Ukrainas puudub Baltimaadele sõjaline oht (8)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Boris Johnson ja Kaja Kallas Müncheni julgeolekukonverentsil. 
Boris Johnson ja Kaja Kallas Müncheni julgeolekukonverentsil. Foto: Matt Dunham/Pool/Reuters/Scanpix 

Ühendkuningriigi välisminister Liz Truss hoiatab, et kui lääs Putinit ei peata, võib ta järgmisena ette võtta Baltimaad. Ühendkuningriigi peaministri Boris Johnsoni sõnul aga on Putinil plaanis suurim sõda alates 1945. aastast.

Truss ütles Briti konservatiivsete vaadetega tabloidlehele Mail on Sunday antud eksklusiivses intervjuus, et kui Putin ründab Ukrainat, siis oleks see ettekuulutus, mille kohaselt on Venemaa valmis jõuga annekteerima teisigi endisi Nõukogude Liidu okupeeritud riike, nagu Baltimaad. «Me peame Putini peatama, sest ta ei piirdu Ukrainaga,» sõnas ta.

Briti välisministri hinnangul võib Putin järgmisena ette võtta Baltimaad.

«Kardan, et see, mida me näeme, osutab suurimale sõjale Euroopas alates 1945. aastast, kui vaadata kas või ainult selle plaani mastaapsust,» rääkis Ühendkuningriigi peaminister Boris Johnson.

«Väga oluline on rõhutada, et Eestile otsene sõjaline oht kindlasti puudub – Eesti on NATO liige ning selle kaudu on ka meie julgeolek tagatud,» ütles Postimehele Eesti välisminister Eva-Maria Liimets (KE). «Samas on selge, et julgeolekuolukord Euroopas on muutunud ja sellele vastavalt peame jätkama NATO kaitse- ja heidutusvõime tugevdamist,» lisas ta.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles