INTERVJUU Harrastussuusataja Taavi Kaiv Tartu maratonist: märg lumesadu tekitas tõsise tööpäeva

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Ehitusettevõtja Taavi Kaiv 2021. aastal Tartu Maratonil.
Ehitusettevõtja Taavi Kaiv 2021. aastal Tartu Maratonil. Foto: Maero Pukk/Sportfoto.com

Ehituses väikeettevõtjana tegutsev harrastussuusataja Taavi Kaiv (32) oli eilsel Tartu maratonil üle poole võistlusmaast lähedal oma eesmärgile lõpetada 50. ja 60. koha vahel, mis andnuks eestlastest paremuselt kolmanda tulemuse, kuid trügiva kaasvõistleja tekitatud kukkumise tagajärjel purunenud suusakepp sundis teda mitmeks minutiks koguni sõidusuunda muutma.

Kuni Kuutse toitlustuspunktini 32. kilomeetril olite 62. ja siis seitse kilomeetrit hiljem Peebul äkki 88. Mis juhtus?

Olin sõitnud Kuutse punktist umbes kilomeetri, kui tagant tuli neljane punt. Läksin ka sinna. Kolm meist sõitsid jäljes ja kaks sõitsid jäljest väljas. Olime pool tõusu ära sõitnud, kui üks tegelane hakkas meie vahelt trügima ja keeras kõik sõlme. Ise ta kukkus ja mul lõhkus kepi ära.

Vabandas ta ka ja pakkus oma keppi, sest tema süü ju ikkagi?

Ei öelnud sõnagi, pani edasi.

Ainult libiseva suusaga ja ühe kepiga sõites tõusust üles ei saa. Teadsin, et eelmises joogipunktis oli [endine Eesti koondislane, Vasaloppeti võitja] Raul Olle, kellel olid kepid kaasas igaks juhuks, kui kellelgi midagi juhtub. Keerasin otsa ringi ja sõitsin kilomeetri tagasi, kuigi ma ei tea, kas üldse tohib rajal vastassuunas liikuda. Aga järgmisesse punkti poleks ma ühe kepiga jõudnud: reeglitest kinni pidades ei ole võimalik ühe kepiga ülesmäge liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles