Tipprestorane pidav Peäske: suure töö kodumaiste taludega teevad tegelikult ära meie kokad

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Pildil on Kristjan Peäske.
Pildil on Kristjan Peäske. Foto: Liis Treimann

Üks riiklike teenetemärkide kavaleridest on Tallinnas tipprestorane vedav Kristjan Peäske, keda tunnustatakse projekti «Talust taldrikule» elluviijana kui Eesti toidukultuuri edendajat.

Peäske sõnas, et ega ta igapäevaselt selliste auhindade nimel ei tööta, kuid kahtlemata on tegu suure tunnustusega. Sarnaselt mitmele teisele teenetemärgi saajale ei osanud ka tema oma nime nimekirjas oodata. 

««Talust taldrikule» on meie märksõna olnud juba pea 11 aastat,» nentis Peäske. «2011. aastal avatud restoran Leib alustas selle kontseptsiooniga. Tänane restoran Lee (endine Leib - toim.) on köögistiili küll muutnud, kuid põhiline idu, et toome kohalike väiketootjate kauba Tallinna restoranilauale, on meie süda tänase päevani,» märkis ta. 

Siiski tunnustaks Peäske ka oma kolleege: «Tuleb aus olla, et mina olen restorani eestvedaja, aga tegelikult kokad on need, kes igapäevaselt selle suure töö kodumaiste taludega ära teevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles