Vangla ja prokuratuur ei toeta kunagise roimari vanglast vabastamist (1)

BNS
Copy
Uuno Põdra (paremal) koos teda saatva politseinikuga eile Harju maakohtus, kus ta taotleb hoolimata paljudest distsipliinirikkumistest ennetähtaegset vanglast vabastamist.
Uuno Põdra (paremal) koos teda saatva politseinikuga eile Harju maakohtus, kus ta taotleb hoolimata paljudest distsipliinirikkumistest ennetähtaegset vanglast vabastamist. Foto: Tiiu Põld

Vangla ja prokuratuur ei toetanud esmaspäeval Harju maakohtus kunagise vägistajast roimari, kes praegu kannab karistust perevägivalla eest, vabastamist.

Varem Uuno Põdra nime kandnud 50-aastane Uuno Siniste kannab alates 2018. aasta 18. juulist perevägivalla eest mõistetud viie aasta, kolme kuu ja 27 päeva pikkust vangistust.

2011. aastal vabanes mitu naist vägistanud ning neist ühe mõrvanud ja oma kodumaja keldrisse matnud mees vanglast enne tähtaega ning on pärast seda erinevate kuritegude eest veel kolm korda kriminaalkorras karistatud.

Tallinna linnakohus mõistis 1997. aasta jaanuaris Põdra süüdi kahe naise vägistamises, neist ühe mõrvamises, 12 korterivarguses, võõra pensioni 1640 krooni väljapetmises ja 5000 USA dollari varastamises ühelt naiselt.

Süüdistuse järgi leidis Põdra oma ohvrid pannes ajalehtedesse tööpakkumiskuulutusi. Kuulutuse peale Põdraga 1995. aasta detsembris kohtuma tulnud naised ta vägistas ning ühe neist ka mõrvas ja mattis Tallinnas Mardi tänaval asuva kodumaja keldrisse.

Politsei tabas Põdra 1996. aasta jaanuaris ning mehe enda juhatusel leidsid politseiuurijad keldrist ka mõrvatud 24-aastase naise surnukeha. Kuigi Põdra hakkas hiljem raskeid kuritegusid eitama, siis pidas kohus usaldusväärsemaks tema enda eeluurimisel antud ütlusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles