Terras: Putin tunnustas separatistide vabariike, et Vene tavaväed sisse viia (11)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Riho Terras.
Riho Terras. Foto: Gert Tali

Europarlamendi saadik ja endine kaitseväe juhataja Riho Terras (Isamaa) ütles täna Euronewsi otse-eetris, et kõik Ukraina piiridel käib praegu Putini plaani järgi ja Venemaa propagandat ei saa tõsiselt võtta.

«Ma ei ole näinud Venemaa poolt ühtegi sammu, mis annaks lootust, et praegu saab diplomaatiaga midagi saavutada. Kõik kulgeb praegu Putini «käsiraamatu» kohaselt, millega survestatakse nii Euroopat kui ka Ukrainat ja peetakse agressiivset infosõda,» ütles Terras.

Ta lisas, et Venemaa väited, et Ukraina valmistub Venemaad ründama, on hullumeelsed. «Praegu on Venemaa Ukraina piiridele koondanud 180 000 sõdurit ja Venemaa üritab väita, et neist palju väiksem Ukraina tahab neid rünnata,» ütles Terras.

Endine kaitseväe juhataja peab ka Gazpromi tänast teavitust Euroopa gaasireservide osas Putini plaani osaks. «Kuigi me peame kasutama ära iga võimalust edukaks diplomaatiaks, siis Venemaa lükkab tagasi iga võimaluse selleks, mida me avasüli pakume. Ukrainas võib selle asemel näha organiseeritud eskalatsiooni ja relvarahu rikkumisi,» ütles ta.

Terras tunnustas aga ukrainlaste valmidust oma kodumaa eest võidelda. «Nad on kindlad, et nad suudavad oma riiki kaitsta. Mõni neist on 2014. aastast alates kaevikutes olnud. Ukraina sõdurid on kogenenud, nad tõepoolest on valmistunud. Nende jaoks on rindel olemine nagu rutiin.»

Terras käis nädalavahetusel Ukrainas rindejoonel olukorraga tutvumas ülemraada saadiku kindralleitnant Mikhailo Zabrodski kutsel. Muuhulgas kohtus ta ka endise Ukraina presidendi Petro Porošenkoga.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles