Piltuudis: Haapsalus mälestati lastekodupõlengu ohvreid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalus mälestati lastekodupõlengu ohvreid.
Haapsalus mälestati lastekodupõlengu ohvreid. Foto: Arvo Tarmula / Lääne Elu

Haapsalus mälestati täna kell 16 Jaani kirikus peetud jumalateenistusega mulluse lastekodupõlengu kümmet ohvrit.

«Kuidas võita hirmu ja väsimust edasise töö tegemiseks?» küsis praost Tiit Salumäe, vahendab Lääne Elu.

«Üks mõte korraga – see on minu soovitus sinule, kes sa oled siia tulnud. Me ei jaksa haarata tervet maailma, see ei õnnestu mitte kunagi. Üks heategu korraga, üks käepigistus, üks naeratus korraga – sellest sõltub mõne inimese jaoks palju, võib-olla isegi kõik,» rääkis Salumäe.

Tulekahju puhkes Haapsalu lastekodus eelmise aastal 20. veebruaril puhketunni ajal kella kahe paiku. Eksperdid tuvastasid, et põleng sai alguse hoone põhjapoolse tiiva välisukse juurest, kus paiknes puuvillariidega kaetud tugitool ning maas oli sünteetiline vaip.

Tuli levis sealt läbi vahelae pööningule ja kandus hoone keskosa suunas. Ägeda vingumürgituse tõttu hukkus tulekahju käigus 10 põhjatiivas oma tubades maganud lastekodu kasvandikku.

Lääne prefektuur lõpetas mullu 7. septembril põlengu põhjuste väljaselgitamiseks algatatud kriminaalmenetluse ilma süüdistust kellelegi esitamata, sest kuriteo toime pannud isikut ei õnnestunud tuvastada. Küll aga leiti, et lastekodus eirati asutuse sise-eeskirja, samuti oli puudusi tulekahjuohutuse järelevalves. Uurimine ei tõestanud siiski, et need puudujäägid oleksid olnud otseselt tulekahju põhjus.

Neli lapsevanemat esitasid riigiprokuratuurile kaebuse, milles palusid kriminaalmenetlust jätkata, kuid kaebus jäeti rahuldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles