Iivi Anna Masso: valitsustel on raske möönda, et võidakse olla eksinud (2)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Iivi Anna Masso
Iivi Anna Masso Foto: Peeter Langovits

Eestis sündinud ühiskonnateadlane ja politoloogiadoktor Iivi Anna Masso, kes oli Eesti üle-eelmise presidendi Toomas Hendrik Ilvese nõunik ja elab alaliselt Soomes, on andnud intervjuu tuntud Soome ajakirjanik Ivan Puopolole. Näiteks on ta pettunud koroonakriisi lahendamises nii Soomes kui ka Eestis ning mõlemad riigid on ELis kõige karmimate koroonameetmete poolel. 

Youtube'is avaldatud vestlus tõukub asjaolust, et julgeolekuteemasid käsitlev ajakiri Suomen Sotilas, millele Masso on teinud kaastööd seitse aastat, keeldus avaldamast Masso artiklit Venemaa-poolse agressiooni eskaleerumisest, kuivõrd autor nägi selles ühe geopoliitilise ohufaktorina Euroopa Liidus rakendatavat koroonasegregatsiooni.

«Selgub, et 2022. aastal ei tohi Soomes kritiseerida segregatsiooni, mida Soome plaanib järgida vastu nii rahvatervise ekspertide kui ka põhiseaduse ekspertide soovitusi,» on Masso kriitiline, arvates intervjuus muuhulgas, et meedia ei ole koroonakriisis oma ülesandeid täitnud ja on toiminud pigem ametivõimude sülekoerana. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles