Sinimustvalge heiskamise ajaks ei lasta Pika Hermanni torni kedagi kõrvalist

Copy
Lippur Hillar Ley vastutab rahvusliku julgeoleku sümboli eest kümme korda kuus. Ta teeb seda muretult ning saabub tööle 20 minutit enne päikesetõusu. Heiskamine käib kui kellavärk.
Lippur Hillar Ley vastutab rahvusliku julgeoleku sümboli eest kümme korda kuus. Ta teeb seda muretult ning saabub tööle 20 minutit enne päikesetõusu. Heiskamine käib kui kellavärk. Foto: Mihkel Maripuu

Lippuritele on talv aasta parim aeg. Päike tõuseb hiljem ja loojub varem. Nii ka praegu. Lippur Hillar Leyl on rutiin nii sees, et ta saabub tööle muretult kakskümmend minutit varem ja võtab suuna torni poole. Kell 7.39 paneb ta torni paneelist mängima hümni signatuuri ja väntab sinimustvalge keset lörtsitormi Pika Hermani tippu.

Lippureid töötab Toompeal kolm. Igaüks saab neist lippu heiskamas käia kümnel päeval kuus. Üks päev oled lippur, kaks päeva puhkad. Selline on graafik.

Riigikogu lippurid aga ainult lipu heiskamise ja langetamisega ei tegele, üldjuhul on neil ka teised kohustused. Hillar Ley on näiteks majandusosakonna tehnik ehk mees, kes suurt lossi jõudumööda remondib.

Sissemagamist või lipu heiskamise ja langetamise unustamist pole Toompea lippuritel viimastel aastatel juhtunud. Riigikogu majandusosakonna juhatajale Argo Koppelile tuleb küll meelde üksikuid juhtumeid, kus tehnika on alt vedanud. «Kõige rohkem

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles